Fietsen

1 januari: Salobreña

Het is nooit te laat voor een eerste keer!


Op zaterdag 24 december was het de eerste keer dat ik in T-shirt op een zonnig terras van een kerstlunch kon genieten.

Een winter in O Sel Ling: veel minder comfort dan thuis, maar de stilte en de prachtige landschappen, zonsop- en zonsondergangen compenseren dit ruimschoots. Klik in de blogpost maar eens door naar het O Sel Ling Flickr album, daar zie je alle foto's die ik tot de dag van vandaag toegevoegd heb.

Donderdag 24 nov: klim naar Boeddhistisch retraite en meditatiecenrum O Sel Ling (18,4 km - 1.130 m D+)

Na drie dagen verplichte stormwind-rust in Camping Órgiva, was het vanmorgen eindelijk windstil bij open hemel. Ik kon naar boven vertrekken, naar mijn winterstopplaats: het O Sel Ling meditatiecentrum. Dat betekent de 'plaats van het heldere licht' in het Tibetaans.

Dinsdag 22 nov: wandeling naar en bezoek aan Órgiva

Na vijf jaar zakte ik door mijn Helinox stoeltje. Wat een ramp, want het beste moment van de dag na een fietstocht is wanneer ik 's avonds neerzijg in mijn stoeltje.

Donderdag 17 nov: Almería - Adra (60,1 km - 480 D+)

Een gruwelfietsdag! Vijf en een half uur rijden over slechts 60 km, dat is aan 10,9 km/uur. Een doorsnee loper gaat sneller. Tegenwind van 50-60 km/u en een verschrikkelijk lelijke omgeving, althans vanaf Aguadulce. Tot daar liep de rijbaan tussen een rotswand en de zee en was de wind nog matig.

Woensdag 16 nov: Highlights stadsbezoek Almería

Een dag is niet lang om enkele kledij-aankopen te doen voor mijn winterverblijf in de Alpujarras, waar het stevig kan winteren, en toch ook nog iets van de stad te zien. Ik stippelde een traject uit dat op wandelafstand langs enkele hoogtepunten passeert, want mijn fiets stond bij de fietsenmaker.

12-15 nov: Van Facebook contact tot prettige kennismaking

Sinds ze aan haar reis door Spanje begon volgde ik Marleen dagelijks op Facebook. Zij plaatste veel berichtjes en foto's over mooie plekjes die me erg inspireerden. Alle plekjes die in de buurt van mijn route liggen noteerde ik in mijn Google agenda. Zo leerde ik via Marleen ook het natuurgebied Cabo de Gata kennen, en het toeval wilde dat we elkaar daar tegen het lijf lopen!

Zaterdag 15 nov: Pozo de los Frailes

Zaterdag maakte ik een foto van een merkwaardig gebouwtje in de vorm van een deurloze iglo zonder te weten waarvoor dit diende. Verschillende volgers vroegen ernaar.

Ik vroeg het aan enkele personeelsleden in de camping, maar zij wisten het ook niet.

Toen ik het dorpje Pozo De Los Frailes binnenreed, zag ik er opnieuw eentje staan. Daar moest ik het dus vragen.

Dinsdag 8 nov: Camping Bellavista - Franse gastvrijheid

Toen ik na de zware rit mijn tent wilde opstellen bleken er geen losliggende keien voorhanden om de haringen in de betonharde droge grond te slaan. Ik ging bij mijn Franse overburen Jean-Claude en Ghislaine een hamer lenen en we maakten kort kennis.

27 september: Le Perthus - Figueres (33,2 km - 130 D+)

Vanaf de grenspost bij Le Perthus volgde een lange afdaling tot La Jonquera. Daarna stuurde Komoot me over 2 km bergopwaarts naar de Pirinexus fietsroute. Die was die klim meer dan waard, ik fietste zonder autoverkeer door machtige landschappen.

3-4 november: blitzbezoek aan Elche - Elx

Donderdagavond fietste ik nog even tot de oude stad om er de sfeer op te snuiven. De basiliek was net gesloten, maar de gotische voorgevel was knap verlicht en leverde een mooiere foto op dan de schaduwgevel de volgende ochtend. Idem dito voor het gemeentehuis met het mooie ingelegde plein ervoor.