Parque Nacional de Doñana

5 maart: wandeling in het Parque Nacional Doñana
De zoon van Manuel Ramón, mijn Warm Showers-gastheer bij wie ik drie nachten verbleef, heeft een bedrijf voor buitenactiviteiten en hij, leraar geologie en biologie, organiseert natuurwandelingen van geografisch en ecologisch belang over heel Andalusië (zie https://andaluciageographic.com/).

Zondag nodigde hij me uit om met een groep van 55 mensen een wandeling te maken in de buurt van het Parque Nacional Doñana, op ongeveer 140 km van Marchena.
We vertrokken om 8:00 met de bus en ontbeten onderweg. Rond 10:30 kwamen we aan bij het Doñada natuurpark aan. Omdat het park zelf niet toegankelijk is voor het publiek en alleen met 4x4 bussen kan worden bezocht, moesten we langs de grens ervan lopen.

Image
Doñana

7 km lang volgden we de Raya Real, een 70 meter breed zandpad door dennenbossen dat vroeger door vee werd gebruikt. Het leidde in één rechte lijn naar het koninklijk paleis (Palacio del Rey), een voormalig jachtoord van de koninklijke familie.
Om 13:30 begon het te regenen en moesten we onder een dennenboom schuilen om onze lunch op te eten.

Daarna moesten we nog 5 km wandelen tot aan het bedevaartsoord El Rocio, met de bekende ‘Ermita de Santa María de Las Rocinas’. Elk jaar reizen in de laatste week van mei 1 miljoen mensen, meestal te voet of te paard, naar dit dorp om de Virgen del Rocio te vereren.
Omdat er zoveel paarden in het dorp zijn, heeft het geen geasfalteerde wegen. Het voelde een beetje als een dorp in een westernfilm.
Alles bij elkaar hebben we vandaag 18 km gewandeld, grotendeels in mul zand.

Foto's van Parque Nacional Doñana

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause