Overwinteren in meditatiecentrum O Sel Ling - 2023

1 januari: Salobreña
Het is nooit te laat voor een eerste keer!
Op zaterdag 24 december was het de eerste keer dat ik in T-shirt op een zonnig terras van een kerstlunch kon genieten.

Image
Salobreña

Vandaag, de eerste dag van 2023, was het de eerste keer dat ik een paar uur op een zonnig strand doorbracht en in zee zwom. Voor mij het uitzicht op de rustige en gladde Middellandse Zee en achter mij de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Prachtig!
Miguel, mede-vrijwilliger bij O Sel Ling, gaat altijd op de eerste dag van het jaar naar het strand en ik kon meegaan. Het was een mooie en relaxte dag.
Ik ben Miguel erg dankbaar.

 

 

O Sel Ling - 29-31 januari

Image
O Sel Ling Overwinteren_3

Van zondag tot en met dinsdag brachten Geshe Lobsang Dakpa en zijn Spaanse vertaalster Ani-la Tenzin Dolkar tijdens hun vakantie in Spanje een informeel bezoek aan O Sel Ling.

Geshe Lobsang Dakpa is de primaire lama (leraar) in het Namgyal monastery van ZH de Dalai Lama in Dharmsala. Ani-la Tenzin Dolkar was de eerste Spaanse vertaalster van de Dalai Lama.

Ze kwamen zondagavond aan en we aten samen.

Dinsdagochtend leidde Geshe een Tsog-offerceremonie in het Detong Ling nonnenklooster, dat iets hoger ligt dan de cortijo (boerderij) van O Sel Ling.
Na de Tsog stond hij erop een grote verticale gebedsvlag en twee linten met kleine Wind Horse-gebedsvlaggetjes op een heuveltop boven het klooster te installeren. We liepen er allemaal heen en Geshe en Ani-La hielpen daadwerkelijk mee. Ze klauterden mee in bomen en struiken om de touwen van de vlaggen aan de takken te bevestigen.

Twee eminente en opmerkelijke personen, het was een grote eer voor ons vrijwilligers om hen te ontmoeten

Video installatie gebedsvlaggen:

Of bekijk de video op YouTube:

Video gebedsvlaggen op YouTube

 

Link naar het O Sel Ling foto album where I add the best pictures on a daily basis:

Foto's O Sel Ling en omgeving

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause