Nederland

Net terug van een toer Limburg, Waalse en Vlaamse Ardennen in kwakkelweer. Daarom het plan opgeborgen om nog verder tot de Atlantische kust te fietsen. De goesting was verdwenen. Van vrijdag tot zondag terug comfortabel thuis, met een weersvoorspelling dat het volgende week heel de week zou gaan zomeren. Daarom zondagavond terug ingepakt voor een rondje Zeeland van een week of zo. De goesting was er terug, en Nederland is een fantastisch fiets- en kampeerland.

Op 25 mei bracht ik een bezoek aan het Museum for Contemporary Tibetan Art in Emmen (NL) van kunstenaar Rev. Tashi Norbu.

Bij wijze van afscheid deed Tashi Norbu een meditatie van een vijftal minuten om me een voorspoedig vervolg van mijn fietstocht(en) te wensen. 

via deze weg geef ik deze mooie 'wish well' meditatie graag door aan alle andere reizigers. Moge jullie een mooie en voorspoedige reis hebben, onderweg zelf geen leed oplopen of leed veroorzaken aan anderen. Ohm.

1 mei - 1 juni 2022: Cycling for Tibet Nederland

Hieronder een overzicht van het #CyclingforTibet traject in Nederland en België dat de Komoot navigatie app registreerde (premium versie, de gratis versie heeft deze functionaliteit niet).

30 mei: Nadja - Minicamping Dun Ezel

Na 75 km trappen zonder noemenswaardige wind arriveerde ik op Minicamping Dun Ezel in Hoge Mierde, een van mijn vaste stekken waar ik graag verblijf.

Zoals steeds verwelkomde Nadja me met open armen. Toen ze vernam wat dit jaar mijn goede doel was, bood ze spontaan een gratis overnachting aan, zodat ik het kampgeld kan overschrijven naar het Manjushri alfabetblokjes project.

Hartelijk dank, Nadja!

28 mei: Nijmegen - Ledeacker (28 km - 140 altimeters)

Na mijn bezoek aan Tenzin Tibet House vertrok ik om nog wat kilometers richting Buggenum te fietsen. Volgens de planning zou ik daar maandagochtend een kwekerij van Tibetaanse Terriërs gaan bezoeken, maar die mensen hadden nog niet geantwoord of dit tijdstip paste. Daarom belde ik hen even alvorens te vertrekken. Het zou moeilijk zijn, zeiden ze, maar ze gingen het nog even bekijken en me later vandaag iets laten weten.

28 mei: bezoek aan Tenzin Tibet House in Nijmegen

Het was mooi weer in Nijmegen zaterdagochtend en in de gezellige Lange Hezelstraat, een straat met allemaal kleine boetiekjes en stemmige cafeetjes, was het over de koppen lopen.

Op nr 38 is Tenzin Tibet House gevestigd, het winkeltje met Tibetaanse geschenkartikelen en kledij van Tsultem Rinchen Dorjee en zijn Nederlandse echtgenote Eline. De liefde bracht Tsultem van Indië naar Nijmegen.....

28 mei - Camping De Weijde Blick

Toen ik vertrekkensklaar stond in camping De Weijde Blick kwam buurvrouw Riki op me af gestevend met een briefje in de hand. Een gift voor het alfabetblokjes project waarvoor ik fondsen werf.

Hartelijk dank, Riki!

Steun jij ook met een gift via de donatiepagina https://savetibet.nl/cyclingfortibet/ ?

28 mei - Terrasje in Nijmegen

Na mijn bezoek aan Tenzin Tibet House in Nijmegen ging ik een latte drinken om het vervolg van mijn route te plannen.

Op het terras zat een groep mannen die een vrijgezellenavond in Nijmegen kwamen vieren voor een van de kameraden die binnenkort in het huwelijksbootje stapt.
Bij het lezen van mijn flyertje maakten ze ter plaatse een bedrag over.

27 mei - Toevalstreffer: Maitreya instituut in Loenen

Vrijdag op weg van Raalte naar Nijmegen passeerde ik rond lunchtijd in Loenen, een dorpje in de Veluwe. Ik had al 40 km bij elkaar getrapt, de beentjes vroegen om rust en de maag smeekte om input.

25 mei: Museum of Contemporary Tibetan art - Emmen

Vandaag heb ik het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in Emmen bezocht.

Gratis verblijf

Na een rit van bijna 70 km tijdens dewelke ik verschillende regenstormen over me heen kreeg, arriveerde ik rond halfzeven bij Minicamping de Emmerdennen, een erg rustige landelijke camping, vrij centraal gelegen tussen het Emmerdennenbos en het veel grotere Valthertbos, en op slechts 2,5 km van Emmen centrum.

21-22 mei: stukje Tibet in Friesland

kennismaking met het Karma Deleg Chö Phel Ling Boeddhistisch Studie- en meditatiecentrum

Een authentieke Tibetaanse tempel midden in het rurale Friese landschap. Hoe is die daar terechtgekomen?!