Hiking

'Op Weg', het 2-maandelijks tijdschrift van Grote Routepaden, vond deze blog en schreef er een lovende recensie over.

Waarvoor heel veel dank, redactie en medewerkers van Op Weg! 

Foto samen met accordeonist Vincent Pietton in Fourmies (augustus 2022). Vincent doneerde toen ook voor het Tibetaanse Tashi Lhunpo klooster in India.

De stad Salamanca doet haar reputatie als een van de culturele topsteden van Spanje alle eer aan. Ze overdondert je met de imposante Plaza Major, de universiteit en de vele historische gebouwen en musea. De stad is UNESCO-Werelderfgoed sinds 1986.

7-8 maart: Sevilla
Sevilla is echt een cultureel hoogtepunt, veel van haar monumenten zijn alleen met superlatieven te beschrijven. Voor mij was het een beetje overweldigend. Blijkbaar kan ik een dergelijke culturele overbelasting niet meer goed 'verteren'.

Kathedraal en de Salvatorkerk

5 maart: wandeling in het Parque Nacional Doñana
De zoon van Manuel Ramón, mijn Warm Showers-gastheer bij wie ik drie nachten verbleef, heeft een bedrijf voor buitenactiviteiten en hij, leraar geologie en biologie, organiseert natuurwandelingen van geografisch en ecologisch belang over heel Andalusië (zie https://andaluciageographic.com/).

Zin in een sportieve uitdaging? En geeft het je een warm gevoel om blinde of slechtziende kinderen de week van hun leven te bezorgen? Lees dan even verder....

Een erg fijne, gevarieerde wandeling in Strijbeek, pal op de Nederlands-Belgische grens. Je wandelt langs vennen, door heidegebieden en bossen of langs weiden. 

Totaalafstand: 9 km, via goed bewandelbare paden.

Hieronder het Relive trajectfilmpje. Onderweg genomen foto's verschijnen op de plaats waar ze getrokken werden.

1.257 kilometers gewandeld, 11.097 hoogtemeters geklommen en eind juli 7.600 euro aan giften voor Straatverplegers vzw
3 juli: Weerzien met Julien en familie in Bastogne
24 juni: Afgepeigerd van lange trek door de Venen
21 juni: Garage met wasbak en toilet
22 juni: Warme soep met familie wereldverbeteraars
21  juni: Kraakverse aserges à la flamande