Europa

Een winter in O Sel Ling: veel minder comfort dan thuis, maar de stilte en de prachtige landschappen, zonsop- en zonsondergangen compenseren dit ruimschoots. Klik in de blogpost maar eens door naar het O Sel Ling Flickr album, daar zie je alle foto's die ik tot de dag van vandaag toegevoegd heb.

Donderdag 24 nov: klim naar Boeddhistisch retraite en meditatiecenrum O Sel Ling (18,4 km - 1.130 m D+)

Na drie dagen verplichte stormwind-rust in Camping Órgiva, was het vanmorgen eindelijk windstil bij open hemel. Ik kon naar boven vertrekken, naar mijn winterstopplaats: het O Sel Ling meditatiecentrum. Dat betekent de 'plaats van het heldere licht' in het Tibetaans.

Dinsdag 22 nov: wandeling naar en bezoek aan Órgiva

Na vijf jaar zakte ik door mijn Helinox stoeltje. Wat een ramp, want het beste moment van de dag na een fietstocht is wanneer ik 's avonds neerzijg in mijn stoeltje.

Donderdag 17 nov: Almería - Adra (60,1 km - 480 D+)

Een gruwelfietsdag! Vijf en een half uur rijden over slechts 60 km, dat is aan 10,9 km/uur. Een doorsnee loper gaat sneller. Tegenwind van 50-60 km/u en een verschrikkelijk lelijke omgeving, althans vanaf Aguadulce. Tot daar liep de rijbaan tussen een rotswand en de zee en was de wind nog matig.

Zaterdag 15 nov: Pozo de los Frailes

Zaterdag maakte ik een foto van een merkwaardig gebouwtje in de vorm van een deurloze iglo zonder te weten waarvoor dit diende. Verschillende volgers vroegen ernaar.

Ik vroeg het aan enkele personeelsleden in de camping, maar zij wisten het ook niet.

Toen ik het dorpje Pozo De Los Frailes binnenreed, zag ik er opnieuw eentje staan. Daar moest ik het dus vragen.

27 september: Le Perthus - Figueres (33,2 km - 130 D+)

Vanaf de grenspost bij Le Perthus volgde een lange afdaling tot La Jonquera. Daarna stuurde Komoot me over 2 km bergopwaarts naar de Pirinexus fietsroute. Die was die klim meer dan waard, ik fietste zonder autoverkeer door machtige landschappen.

Vrijdag 4 nov:  Elche - Torre de la Horadada (58,4 km - 420D+)

Woensdag 2 nov: Nagarjuna centrum in El Campello

24-26 okt: Nagarjuna - Valencia:

In Valencia woonde ik drie activiteiten bij van het Boeddhistisch studie- en meditatiecentrum Nagarjuna Valencia.

Vrijdag 28 okt: Valencia - Gandia Playa (65,1 km - 380D+)

Toffe rit, eerst nog eens door het Turia rivier park de stad uit en dan een magnifiek autovrij fietspad door het natuurgebied Albufera. Op een enkele fietser uit de tegenrichting niemand gezien.

Na het stadje Les Palmeres zwenkte het traject naar het binnenland en fietste ík opnieuw door onmetelijke rijstpaddies zoals in de Ebromonding.

In het kuststadje Ammetlla de Mar ontmoette ik een Nederlands gezin dat mij bewonderde om mijn inzet voor #cyclingforTibet. Maar ik had evenveel redenen om het gezin te bewonderen. Lees hieronder waarom.