Korte tochten

Dagtochten of kortere tochten die niet noodzakelijk gekoppeld zijn aan een fondsenwervingsactie. Tochten die andere wandelaars of fietsers zouden kunnen interesseren

Veertien dagen 'rust' in het prachtige Cabo de Gata vulkanisch natuurgebied. Maar rust staat natuurlijk niet gelijk aan 'stilzitten'... Dit gebied leent zich uitstekend tot lange natuurwandelingen, fietstochtjes of gewoon een fris plonsje in de Middellandse Zee.
Naar de Tabernas woestijn waar veel spaghettiwesterns zijn opgenomen. Bezoek aan Texas/Hollywood - Fort Bravo met -- enigszins flauwe -- cowboy- en paardenshows. Daarna naar een Arabische filmset in de Sierra Alhamilla.
Sight-seeing in het geodetisch natuurpark in de buurt van het dorpje Gorafe: barre maar kleurrijke rotslandschappen, ijspegels nabij stomende warmwaterbronnen en honderden prehistorische megalieten.
Een nachtje in de Abanilla woestijn: witte, diep doorkliefde bultruggen van rotsen die een prachtig lichtspel opleveren bij zonsondergang en -opgang. Een zweterige ochtendwandeling over de rotsen en door een droge rivierbedding en een weldadige afsluiter van de dag in een warmwaterbad van de 'Baños de Fortuna'.
Wandeltocht rond het Buseo stuwmeer nabij Chera. Een gemakkelijke, ontspannen tocht met toch nog een steile afsluiter. Het mag nooit helemaal makkelijk zijn...
Te voet langs een kustpad van camping Ribamar in Alcossebre naar Peñiscola. Meer dan de moeite waard, zowel de wandeltocht als het historische stadje Peñiscola.
Wandeling van 'sea to summit'. Een beetje verkeerd gelopen met de nodige miserie en ietwat gevaarlijke toestanden over steenslag en langs ongebaande paden. Op het einde weer even van het pad, maar deze keer resulteerde dit omwegje in een heel gelukkig toeval...

5 maart: wandeling in het Parque Nacional Doñana
De zoon van Manuel Ramón, mijn Warm Showers-gastheer bij wie ik drie nachten verbleef, heeft een bedrijf voor buitenactiviteiten en hij, leraar geologie en biologie, organiseert natuurwandelingen van geografisch en ecologisch belang over heel Andalusië (zie https://andaluciageographic.com/).

Midden januari 2022 trok ik voor een midweek naar Nivon Natuurhuis Morgenrood in Oisterwijk om enkele dagen te genieten van de mooie natuur en de rust. Telkens een half dagje natuur en de rest rust en schrijven/lezen.

Een erg fijne, gevarieerde wandeling in Strijbeek, pal op de Nederlands-Belgische grens. Je wandelt langs vennen, door heidegebieden en bossen of langs weiden. 

Totaalafstand: 9 km, via goed bewandelbare paden.

Hieronder het Relive trajectfilmpje. Onderweg genomen foto's verschijnen op de plaats waar ze getrokken werden.