Solidariteit

Voor elke fundraisingtocht werkt Reach Out samen met een goed doel als rechtstreekse begunstigde. Soms loopt die samenwerking gedurende meerdere jaren, soms is ze eenmalig.

Sinds maart 2022 is Reach Out vzw een langdurige samenwerking aangegaan met International Campaign for Tibet (ICT) Europe, dat deel uitmaakt van een wereldwijde beweging die zich inzet voor vrijheid en respect voor de fundamentele mensenrechten van Tibetanen. China bezet Tibet sinds 1950 en betoont weinig tot geen respect voor fundamentele rechten van minderheden, zoals de Tibetanen, Oeigoeren en Mongolen.

Meer over China's Tibet beleid

Omdat China de Tibetaanse cultuur, taal en religie gewelddadig onderdrukt en de regio volledig probeert te 'siniseren', werft Eva fondsen voor culturele of educatieve projecten van Tibetaanse verenigingen in ballingschap. Het behoud van de Tibetaanse cultuur, taal en religie ligt nu immers grotendeels in hun handen.

Meer info over Tibet

Onze twee eerdere begunstigden waren organisaties die werken vanuit India: Manjushri Foundation in Dharamsala, een vereniging die aangepast Tibetaans lesmateriaal ontwerpt voor peuters, en het Tibetaanse Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, dat zijn educatief aanbod wenste uit te breiden.

Met Eva's volgende fietstocht tijdens de zomer van 2024 steunen we Shatsa, een vzw gevestigd in Ladakh, India, die jonge Tibetanen in ballingschap wil motiveren tot lezen. Daartoe ontplooien ze in Choglamsar een bibliotheekwerking met een aanbod van boeken en tijdschriften in het Tibetaans en het Engels. En daarnaast organiseren ze nog veel andere creatieve en educatieve projecten voor jongeren.

Lees meer over Shatsa

Met onze steun hopen we dat Shatsa zijn werking verder kan verbeteren en uitbreiden naar nieuwe doelgroepen. Op hun verzoek zou Reach Out hen graag een tiental aangepaste boekenrekken schenken, zodat ze hun vaste bibliotheek efficiënter én kindvriendelijk kunnen inrichten.

Recht naar steunpagina

Voorgaande projecten

Onze eerder projecten een duwtje in de rug geven kan nog steeds via hun respectieve steunpagina's. Vermeld bij je mededeling: Gift via Reach Out vzw

Ons goede doel uit 2018 en 2019 werd afgesloten wegens het behalen van de doelstelling: een kansarme jongen op het eiland Bubaque, Guinee-Bissau, behaalde dankzij onze steun een diploma leraar lager onderwijs.