Cycling for Shatsa 2024: Dharmacentrum in Braunschweig

28 juli: bezoek aan Dhagpo Karma Dechen Ling in Braunschweig.

Zondagmiddag was ik afgesproken met Christine Bremer om haar klein, mooi ingericht Dharmacentrum te bezoeken. De tempel heeft een capaciteit van maximum 20 personen. Dat stemt ongeveer overeen met het aantal leden dat haar Sangha (Boeddhistische gemeenschap) telt. Meer uitleg over de tempel vind je onder de foto’s.

Omdat de ruimte zo beperkt is, organiseren de vijf kernleden regelmatig meditatiecursussen met bekende Tibetaanse leraren (Rinpoches) op locaties met een grotere capaciteit. 

Image
Braunschweig

Christine leidde me eerst door haar diepe, grotendeels natuurlijk-verwilderde tuin met een vijvertje, een grote volière met kleurige parkieten en twee konijnen, en een eenden- en kippenhok. Om die allemaal te verzorgen heeft ze de handen vol. Daar bovenop heeft ze nog twee lieve honden, Vicky en Siri. Mediteren doet ze ook in de tuin, in haar persoonlijke meditatiehut.

In de tempelruimte wordt gezamenlijk gemediteerd op woensdag- en vrijdagavond en op zondagochtend. Na de vrijdagmeditatie eten de Sanghaleden samen onder een pergola in de tuin. Het is daar waar Christine me, na het bezoek aan de tempel, trakteerde op heerlijk zelfgemaakt gebak en koffie, samen met Sanghaleden Mark en Norbert en buurman Rüdiger, die ook waren komen opdagen.

Dhagpo Karma Dechen Ling is een fijne plek om te ‘zijn’ en tot rust te komen. En de naam is goed gekozen: Karma Dechen Ling betekent “Plaats van Grote Vreugde".

Meer informatie: https://dhagpo-braunschweig.de/ueber-uns/

Een schepje geluk toevoegen en Shatsa Organisation (bibliotheek in Ladakh) steunen? 
Alle giften groot en klein zijn welkom op rekeningnummer BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw ('Shatsa' in de Mededeling). Via de donatiepagina  www.reachoutforacause.org/ik-help kan ook, maar daar staat een foutje in, dat ik niet zelf kan aanpassen: "Dank voor steun aan Tashi Lhunpo", moet "Dank in naam van Shatsa" zijn.

ThX!

Alle foto's in één oogopslag

#cyclingforshatsa #reachoutfortibet #kanaalbocholtherentals#stabrechtseheide @volgers

Reach Out for a Cause - International Campaign for Tibet Europe - International Campaign for Tibet Deutschland eV - Tibet Initiative Deutschland / Regionalgruppe Münster - Tibet Initiative Deutschland e.V.