Fietstocht 2022: Overnachting bij Arnaud

Vrijdag 23 sept: overnachting bij Arnaud in Sigean

Ik was blij toen ik na 69 km zwoegen bij windkracht 4 tegenwind rond 19:30 bij Warmshowers gastheer Arnaud arriveerde. Ik was eerst iets gaan eten in een Thais restaurant omdat Arnaud nog niet thuis was. Ondertussen was de — al voor eerder voorspelde— regenbui begonnen. De laatste kilometer tot zijn appartement zat ik even in de nattigheid.

Arnaud woont sinds drie weken op een nieuw appartement dat hij nog moet bemeubelen. Het was dus behelpen met de stoelen en een tafeltje dat hij al had kunnen verhuizen.

Image
Arnaud

Toen ik hem sms'te dat ik er was kwam hij meteen naar beneden om de fiets in de kelder te helpen plaatsen.

We hadden meteen gespreksstof want In 2010 deed Arnaud ook een aantal Himalaya trekkings in Ladakh. Hij maakte er de grote overstromingsramp mee, toen na een nacht van uitzonderlijk heftige regenval ruim 1000 personen omkwamen in modderstromen en heelder dorpen, inclusief een gedeelte van de hoofdstad Leh, onder een dikke laag modder zaten. Hij hielp toen een aantal dagen bij de reddingswerken.

Wat was ik blij dat de campings in de buurt gesloten waren en ik bij Arnaud onder dak zat, want rond middernacht barstte een zwaar onweer los met een plensbui die mijn tentje wel eens had kunnen wegspoelen. Weer een gelukkig toeval!

Merci beaucoup, Arnaud!

#cyclingfortibet #warmshowers #lovelypeople #niceencounters

Klik op een van deze links voor meer info:
Tijdschrift de wereldfietser en vakantiefietser - De Wereldfietser - International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause