Fijne ontmoetingen

Alle korte human-interest verhaaltjes: sponsors, gesprekken onderweg, enz.

Na vijf jaar zakte ik door mijn Helinox stoeltje. Wat een ramp, want het beste moment van de dag na een fietstocht is wanneer ik 's avonds neerzijg in mijn stoeltje.

12-15 nov: Van Facebook contact tot prettige kennismaking

Sinds ze aan haar reis door Spanje begon volgde ik Marleen dagelijks op Facebook. Zij plaatste veel berichtjes en foto's over mooie plekjes die me erg inspireerden. Alle plekjes die in de buurt van mijn route liggen noteerde ik in mijn Google agenda. Zo leerde ik via Marleen ook het natuurgebied Cabo de Gata kennen, en het toeval wilde dat we elkaar daar tegen het lijf lopen!

Dinsdag 8 nov: Camping Bellavista - Franse gastvrijheid

Toen ik na de zware rit mijn tent wilde opstellen bleken er geen losliggende keien voorhanden om de haringen in de betonharde droge grond te slaan. Ik ging bij mijn Franse overburen Jean-Claude en Ghislaine een hamer lenen en we maakten kort kennis.

Woensdag 2 nov: Elly Roskam

Woensdagochtend was ik bijna klaar met inpakken toen Elly Roskam kwam kennismaken. Zij woont in Den Helder en heeft 40 jaar geleden kennisgemaakt met verschillende spirituele tradities tijdens lange reizen in India (Hare Krishna, Baghwan) en Nepal (Boeddhisme). Elly is inmiddels de 80 gepasseerd, maar heeft het reizen nog steeds in het bloed.

Zaterdag 30 okt: Gratis nacht in Camping Cap-Blanch (Altea)

Vrijdag 29 okt: Gift Camping La Merced (Calpe - Valencia) 

De receptie was al gesloten toen ik zaterdagavond arriveerde bij Camping La Merced. Ik belde naar het nummer dat aan de receptie hing en mocht me eender waar installeren en ‘s ochtends komen afrekenen.

In het kuststadje Ammetlla de Mar ontmoette ik een Nederlands gezin dat mij bewonderde om mijn inzet voor #cyclingforTibet. Maar ik had evenveel redenen om het gezin te bewonderen. Lees hieronder waarom.

Zondag 16 okt: - Op weg van Tarragona naar L'Ametlla de Mar pauzeerde ik even op de dijk van Salou om wat fruit te eten.

Op de bank naast mij zat een gezin met twee kindjes die ook aan het fietsen waren. Na een poosje vroeg de papa, Victor, waar ik heen fietste. Ik vertelde dat ik een lange tocht rond Frankrijk, Spanje en Portugal aan het maken was om fondsen te werven voor het Tibetaanse Tashi
Lhunpo klooster
in India.

Zaterdag 14 okt.: Emilio van El Celler en Laura van Bar El Oriol

De B-224 richting Lérida die ik vandaag wilde volgen was een hels drukke en gevaarlijke weg. Ik ben hem ontvlucht zodra ik een gelegenheid zag en herplande mijn route.

In Sant Juan Samora, het eerste dorpje dat ik daarna tegenkwam, ging ik een koffietje drinken in bar/restaurante El Celler om even te bekomen.

In Barcelona verbleef ik twee dagen bij Paul Van hooydonck, de stichter van Boeddhistisch centrum Ehipassiko in Antwerpen, waar ik regelmatig lezingen (dhamma talks) of meditatieretraites bijwoonde. Ondertussen is Paul naar Barcelona verhuisd, en vermits ik daar met haar fiets passeerde...

Woensdag 5 okt: camping Barcelona - Mataró

Woensdagavond, toen ik terugkeerde naar de tent na mijn zwemuurtje, zag ik dat er een koppel fietsers gearriveerd was met solidariteitsvlaggetjes op hun fietsen. Ik was benieuwd voor welk goed doel zij fietsten en ging even kennismaken.

Dinsdag 27 sept: Bedankt Hubert!

Maandag toen ik zat de wachten aan de receptie van Camping Les Oliviers in Le Boulou had ik kennis gemaakt met Hubert Bonjé en zijn echtgenote uit Oostende. Ik dacht eerst dat zij Duitsers waren en brabbelde wat in mijn minst slechte Duits.