Fijne ontmoetingen

Alle korte human-interest verhaaltjes: sponsors, gesprekken onderweg, enz.

Dinsdag 27 sept: Bedankt Hubert!

Maandag toen ik zat de wachten aan de receptie van Camping Les Oliviers in Le Boulou had ik kennis gemaakt met Hubert Bonjé en zijn echtgenote uit Oostende. Ik dacht eerst dat zij Duitsers waren en brabbelde wat in mijn minst slechte Duits.

Maandag 26 sept: Ontbijt met Silas

Maandagochtend ontbeet ik in de jeugdherberg samen met Silas, een Amerikaan uit Seattle die verliefd is op Occitanië.

Hij reist gemengd met een fiets en de te zware of lange stukken doet hij met trein of bus. Wanneer hij terugkeert naar de US laat hij zijn fiets achter bij een vriend in Marseille tot zijn volgende tocht.

Vrijdag 23 sept: overnachting bij Arnaud in Sigean

Ik was blij toen ik na 69 km zwoegen bij windkracht 4 tegenwind rond 19:30 bij Warmshowers gastheer Arnaud arriveerde. Ik was eerst iets gaan eten in een Thais restaurant omdat Arnaud nog niet thuis was. Ondertussen was de — al voor eerder voorspelde— regenbui begonnen. De laatste kilometer tot zijn appartement zat ik even in de nattigheid.

Zaterdag 24 sept: piratenfeest in Lapalme

Toen ik zaterdag tijdens mijn rit van Sigean naar Perpignan Lapalme bereikte had ik zin in een koffietje, maar in het dorp was niet veel beweging meer. Een eind verderop passeerde ik een terras dat geopend leek. Ik stopte, maar het bleek om voorbereidingen voor een een privé party te gaan.

Vrijdag 23 sept: Atelier Gutenberg in Carcassonne doneert Spaanse flyers

Toen Dominique de Spaanstalige flyer naar Atelier Gutenberg in Carcassonne had verzonden om hem te laten drukken, kregen we van Olivier Bourjade onderstaand antwoord m.b.t. de prijs:

Zondag 18 sept - Lavaur:
Overnachting bij Warmshowers Host Rupert

Zondagmiddag bracht ik een bezoek aan het Nalanda klooster in Labastide Saint-Georges, dus daarna kon ik geen lang eind meer fietsen. In de buurt waren geen campings, maar wel een Warmshowers Foundation host: Rupert. Ik kon bij hem terecht. Ik verwittigde hem dat ik pas rond negenen zou arriveren.

15-16-17 september, Cabanès: Gratis verblijf bij Geneviève en Jean Bru op hun hoevecamping

Vrijdag in de late namiddag keerde ik terug van het Monastère dorjé pamo vrouwenklooster in En Baut en wilde ik aan Geneviève melden dat ik nog graag een derde nacht wilde blijven op haar kampeerterrein. Ik heb nl. met de zusters afgesproken dat ik morgen een dagje appelen kom helpen rapen om de goede exemplaren die nog voor een lekkere compote kunnen dienen eruit te triëren.

Maandag 12 sept: Cénevières

Toen ik gisteren arriveerde op Camping Chill-Lot was er nog een groepje van vijf fietsers met tentjes.
Vanmorgen maakten we kennis. Ze kwamen uit Duitsland en komen dikwijls in deze regio fietsen. Dit jaar opnieuw, voor een tweetal weken.
Omdat ze het gewicht over hun gevijven kunnen verdelen, hadden ze een rijkelijke voedselvoorraad bij en nodigden ze me uit op verse fruitsalade, roerei, baguette, verschillende kazen en koffie. Echte levensgenieters.

Zaterdag 10 sept: WarmShowers overnachting bij Damien en Véronique

Voorbij Rocamadour zijn er niet zoveel campings in de Causses de Quercy. Ofwel waren ze al gesloten, ofwel lagen ze ver buiten mijn fietsroute richting Carcassonne. Dus probeerde ik voor de eerste keer een slaapplek te vinden via Warmshowers.org .

De eerste locatie die ik contacteerde, op 40 km van Rocamadour, reageerde prompt, maar het gezin was jammer genoeg op weekend.

Vrijdag 12 aug: opnieuw hartelijk onthaal in Villers-Sire-Nicole!

Vrijdagnamiddag, na het bezoek aan de scheepsliften van Strépy-Thieu en een slopende rit door de graanvelden onder een brandende zon, arriveerde ik in Villers-Sire-Nicole bij Thomas en zijn ouders Laurence and Jean-Jacques.

Vrijdag 26 aug: Gratis overnachting in camping municipal van Crézancy-en-Sancerre

Donderdag 25 aug: Camping La Patte d'Oie - 45500 Saint-Brisson-sur-Loire

Donderdagavond overnachtte ik op Camping La Patte d’Oie, een camping exclusief voor tweewielers en wandelaars.

De faciliteiten zijn buitengewoon goed: een kleine keuken met magnetron, een koelkast gevuld met frisdrank, bier en wijn, een comfortabele zit- en eethoek, boeken en spelletjes, zeer goede sanitaire installatie en een buitenhaard en bbq-plaats. Er is ook een zolder met twee bedden aan 12€ per bed.