Fietstocht 2022: Warmshowers Foundation

Zondag 18 sept - Lavaur:
Overnachting bij Warmshowers Host Rupert

Zondagmiddag bracht ik een bezoek aan het Nalanda klooster in Labastide Saint-Georges, dus daarna kon ik geen lang eind meer fietsen. In de buurt waren geen campings, maar wel een Warmshowers Foundation host: Rupert. Ik kon bij hem terecht. Ik verwittigde hem dat ik pas rond negenen zou arriveren.

Het was al stikdonker toen ik bij zijn woning arriveerde en Rupert wilde niet dat ik in zijn tuin kampeerde. Hij had een extra slaapkamer ter beschikking. Nog eens een nachtje in een echt bed, dat zal goed doen.

Bleek dat we in enkele dezelfde landen of streken geweest waren. Rupert werkte een aantal jaren in India en maakte van die gelegenheid gebruik om in het land rond te reizen. Zo is hij ook in Ladakh geweest, ruim 15 jaar na mij. We vergeleken een aantal van onze foto's en ik vond dat er op al die jaren nog niet zoveel veranderd was. En we haalden wat grappige anekdotes aan over het chaotische verkeer in India. De enige wet die er telt is die van de sterkste weggebruiker.

Image
Fietsstuur

Rupert rijdt op een heel oude tweedehands mountainbike die hij wat aanpaste als toerfiets. Zijn stuur vond ik de max!

Toch tof dat je bij Warm Showers hosts meteen op dreef komt voor een aangenaam en boeiend gesprek.

Bedankt voor je gastvrijheid, Rupert. And welcome in Antwerp.

#fijneontmoetingen #lievemensen #cyclingfortibet