Fietstocht 2023: Evelyne en Wim

25-26 mei: Vrijgevige Nederlandse buren Evelyne en Wim

Donderdagavond hebben Wim en Evelyne hun caravan naast mijn tent gezet. Ze installeerden hun campingstoelen en dronken een glas wijn. Hun vrouwelijke Maltese hond kwam blaffend naar me toe. Ze maakte een wat angstige indruk. Na vijf minuten contact zoeken sloot ze vrede met mij.
Evelyne bood me een glas wijn aan om de vriendschap te vieren, maar het was nog vrij vroeg in de avond en van de wijn word ik meteen aangeschoten en slaperig. En ik had nog twee Facebook-berichten te schrijven... dus ik voelde me gedwongen om het vriendelijke aanbod af te slaan.

Later op de avond ging ik naar het restaurant voor een ijsje en om op mijn laptop te werken. Mijn buren waren daar aan het dineren. Toen ik een Leffe van de tap bestelde voor een goede nachtrust, zei de serveerster dat het een traktatie van hen was.

De volgende ochtend, ik was bijna ingepakt en klaar om te gaan, boden ze me een lekker kopje koffie met een schuimlaagje aan. Daar kan mijn dagelijkse plastic mok Nescafé niet tegenop.....
En tot slot, toen Evelyne las dat ik fiets voor het Tibetaanse Tashi Lhunpo klooster in India, kreeg ik daar nog een mooie donatie bovenop. Wat een leuke manier om een nieuwe fietsdag te beginnen.

Heel erg bedankt, Evelyne en Wim, voor jullie vrijgevigheid en deze mooie momenten.
 

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause