Fietstocht 2023: Stéphane, zijn hondje en zijn scootmobiel

21 augustus: Maandag op weg naar Fumay zat ik bij Hermeton-sur-Meuse even uit te blazen op een bankje bij de Maas en een appeltje te eten.
Even tevoren had ik een man op een scootmobiel en een meelopend hondje voorbij gestoken. Toen hij mij even later terug had ingehaald, draaide hij mijn richting uit voor een babbeltje.
Stéphane heeft vijf jaar geleden een beroerte gehad en verloor daarbij het gevoel in zijn benen en ook gedeeltelijk in zijn rechterarm. Sindsdien verplaatst hij zich met zijn scootmobiel.

Elke dag maakt hij een lange wandeling, doorgaans van 30 tot 40 km. Pierrelouis, zijn hondje en zijn enige toeverlaat, vergezelt hem altijd. Omdat hij zo vinnig oogde, dacht ik dat het nog een vrij jong hondje was, maar hij bleek al 15 jaar oud te zijn. De dagelijkse training houdt hem jong.
Stéphane houdt de moed erin. Hij heeft voor zijn beroerte veel gereisd en droomt ervan om volgend jaar met zijn scootmobiel en Pierrelouis te vertrekken naar Santiago de Compostela ! Met een bagagekarretje achter zijn scootmobiel.
Ik hoop dat het hem lukt!