Fietstocht 2022: Iglo's in Spanje

Zaterdag 15 nov: Pozo de los Frailes

Zaterdag maakte ik een foto van een merkwaardig gebouwtje in de vorm van een deurloze iglo zonder te weten waarvoor dit diende. Verschillende volgers vroegen ernaar.

Ik vroeg het aan enkele personeelsleden in de camping, maar zij wisten het ook niet.

Toen ik het dorpje Pozo De Los Frailes binnenreed, zag ik er opnieuw eentje staan. Daar moest ik het dus vragen.

Image
winkeltje

De mevrouw van het Tabacos winkeltje wist er er alles van. Het zijn waterreservoirs. Bij stortregen stroomt het water achteraan de iglo in via een geul. Langs het venstertje vooraan kan men water scheppen met een emmer. Er zijn er zo drie in dit dorp, waarvan twee langwerpige met meer inhoud. Toen de winkelierster, die liever niet op de foto wilde, jong was moest ze bij zo’n dorpsreservoir altijd water komen halen. De tijden veranderen.

Nadien vroeg ze me waarom ik daarin geïnteresseerd was. Toen ze hoorde over mijn #cyclingfortibet tocht, kreeg ik prompt een frisdrank aangeboden. En dan moest ze dringend het winkeltje sluiten of haar eten brandde aan…

 

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause