Fietstocht 2023: Bezoek aan Laurence in hospitaal Maubeuge

27 augustus: hospitaalbezoek in Maubeuge.

(foto < augustus 2022)
Normaal gezien had ik afgesproken om voor de vierde maal een nachtje te logeren bij het gezin Libert-Jeuniaux in Villers-Sire-Nicole (zie verhaal hieronder bij de opmerkingen), maar enkele dagen voor onze afspraak sloeg het noodlot daar toe.

Laurence Libert Jeuniaux en Jean-Jacques adopteerden vorig jaar in oktober een zwervende Mechelse herder van een jaar of drie. De reu ging al van een eerste eigenaar naar een schoonbroer, maar die wilde er van af en zette de hond net over de Franse grens te wandel, ervan uitgaand dat de Fransen de originele eigenaar niet meer konden traceren. Na een week omzwervingen belandde de uitgehongerde hond bij het gezin Libert-Jeuniaux, die hem te eten gaven en verzorgden. De reu was gechipt, waardoor de eigenaar wel gevonden werd, maar Laurence en Jean-Jacques wilden Rex van verder onheil besparen en adopteerden hem.

Rex leeft echter op gespannen voet met Loki, de mannelijke bordercollie van zoon Thomas, die 50 meter hogerop woont. Toen Laurence en Jean-Jacques met hun honden -- zij hebben ook nog een jonge Mechelse herder teef -- tot bij Thomas wandelden, gingen Rex en Loki zwaar in de clinch. Thomas en Laurence probeerden hun honden uit elkaar te halen. Thomas hield er een beetwonde aan over die gehecht moest worden, en Laurence viel, brak haar enkel en moest geopereerd worden. De honden bleven ongedeerd...

Dat was nog niet alles. Na korte tijd begon de wond van Laurence te etteren en zwollen haar voet en been erg op. Ze moest terug onder het mes omdat men vreesde dat ze een bacteriële infectie had opgelopen.
Daardoor ben ik zondag in de late namiddag Laurence gaan bezoeken in het splinternieuwe (1 jaar oud) 'Centre Hospitalier' van Maubeuge. Na dat bezoek ging ik, na al enkele dagen éénpans camping gerechtjes, eens goed eten bij een Marokkaan.