Cycling for Shatsa 2024: Kamperen in tuin van familiebrouwerij

14 juli - Familiebrouwerij in Herentals

Dankzij het Welcome To My Garden platform ontmoet je dikwijls heel speciale mensen!
In Herentals kampeerde ik in de tuin van Jorge en Griet Leysen en hun dochter Lonit. Een tuin van een ruime, vrijstaande woning, helemaal niets speciaals.

In the WTMG beschrijving las ik dat Jorge een brouwerij heeft en dat je er aan productieprijs biertjes kon kopen. Ik dacht dat de brouwerij elders gevestigd was, maar nu bleek in de dubbele garage en in de kelder van die gezinswoning een heuse brouwerij-installatie te staan. In 3 uur tijd kan Jorge 1000 liter bier bottelen. Hij verkoopt 10 verschillende soorten, voornamelijk lokaal in de regio Herentals, maar tijdens weekends bezoekt hij allerlei feesten en braderieën over heel Vlaanderen om zijn producten te verkopen. Je kunt bij hem zelfs je eigen biertje laten brouwen... En hij doet dit allemaal alleen, naast nog een halftime job! Een passie en uit de hand gelopen hobby, zegt hij.
 

Image
Bier Herentals

Het bier heet Baskwadder, naar een monster dat volgens een legende 's nachts in de bossen van de Kempen ronddwaalt en zelfs prikkeldraad zou eten. Dit fantasiewezen werd gebruikt om kinderen af te schrikken zodat ze in het donker niet in het bos zouden rondhangen.

En dan het 'biertje'. Om in de juiste stemming naar de spannende tweede helft van het Europees voetbalkampioenschap te kijken, nam ik er eentje uit de tuinkoelkast. Er waren er donkere en lichte en ik nam op goedvallen uit een blond biertje. Na een poosje voelde ik het serieus naar mijn hoofd stijgen, maar ik weet dit aan misschien een beetje vermoeidheid van het fietsen.

De dag nadien, na de gezinsfoto voor hun bestelwagen, keek ik eens op het etiket van het flesje. 14,5% alcohol! Niet moeilijk dat ik me tipsy voelde. Dat is bijna even veel alcohol als drie pilsjes.

Volgend weekend komt er een groep giromeisjes in de tuin logeren. Ik hoop dat zij niet in het bier vliegen...

Meer info: http://www.brouwerijleysen.be

 

#lievemensen #lovelypeople #welcometomygarden #baskwadder #beer #brewery #homebrewer #reachoutfortibet #campinglife #cyclingforshatsa