Fietstocht 2022: Jean-Claude en Ghislaine

Dinsdag 8 nov: Camping Bellavista - Franse gastvrijheid

Toen ik na de zware rit mijn tent wilde opstellen bleken er geen losliggende keien voorhanden om de haringen in de betonharde droge grond te slaan. Ik ging bij mijn Franse overburen Jean-Claude en Ghislaine een hamer lenen en we maakten kort kennis.

Even later kwamen ze me vragen of ik zin had in een lekkere kom soep, een recept van de Midi met basilicum, look, verse groenten en elleboogpijpjes. Natuurlijk had ik na die rit zin in iets hartigs, want overdag had ik alleen maar zoete brol gegeten. Ik kikkerde er meteen helemaal van op. De foto is genomen in de voortent van de buren Dominique en Alain.

Bovendien kreeg ik nadien van Dominique nog een toetje mee: een zelf gemaakte pudding met notensmaak en een authentieke 'torta de aceite', een dun wafeltje met anijssmaak, een specialiteit uit Granada.

En de volgende ochtend bracht Dominique me geroosterde amandelen van de markt! En 's avonds een stracciatella yoghurtje als dessert!

Zoveel gastvrijheid, hartverwarmend! Hartelijk bedankt.

 

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi
Lhunpo klooster
in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause