Fietstocht 2022: Marleen en Gil

12-15 nov: Van Facebook contact tot prettige kennismaking

Sinds ze aan haar reis door Spanje begon volgde ik Marleen dagelijks op Facebook. Zij plaatste veel berichtjes en foto's over mooie plekjes die me erg inspireerden. Alle plekjes die in de buurt van mijn route liggen noteerde ik in mijn Google agenda. Zo leerde ik via Marleen ook het natuurgebied Cabo de Gata kennen, en het toeval wilde dat we elkaar daar tegen het lijf lopen!

Zaterdagavond reageerde ik op een post van Marleen dat ik, blijkbaar op dezelfde dag als zij, was toegekomen op Camping Los Escullos.

De volgende ochtend iets na 8 uur, ik lag nog wat te soezen, hoorde ik banden knarsen van een remmende fiets op de keitjes en kort daarna klonk voor mijn tent: 'Hallo Eva!'.

Marleen is een vroege vogel, zij kwam al terug van een fietstocht tot de zee om de zonsopgang te zien. Ze zou nu in het campingwinkeltje om vers brood gaan en nodigde me uit om samen met haar en haar echtgenoot Gil te komen ontbijten. Hoe leuk om zo uit je tent gelokt te worden! Met het vooruitzicht van een echte koffie, want ik kampeermodus moet ik het stellen met Nescafé.

Marleen en Gil bleken al heel de wereld afgereisd te hebben, met de fiets, met een moto en nu sinds enkele jaren met een camper. Ze blijven hier overwinteren. We hadden meteen genoeg stof voor een boeiend gesprek!

Image
zonsopgang

Ik besliste een dag langer te blijven zodat Marleen me maandagochtend haar mooie zonsopgangplekjes kon tonen. Was dat de moeite! Om tot op het tweede plekje te geraken moesten we van een laddertje, dat van boven op de klif niet te zien was, naar beneden klauteren tot aan de rotsen op zeeniveau. Met achter ons de witte, enigszins holle en door het zeewater aangevreten (krijt?)rotswand die veranderde van kleur al naar gelang de opkomende zon feller begon te schijnen. Boven ons de grillig gevormde overhangende boorden. Zo mooi! En van onderen zie je hoe gevaarlijk het kan zijn om helemaal op de rand van een klif te gaan staan. Die overhangende uitsteeksels zijn soms erg dun.

In de namiddag ging ik zwemmen in Isleta del Moro, bij het favoriete strandje waar Gil en Marleen bijna dagelijks gaan zwemmen. We kruisten elkaar onderweg, want zij gaan daar altijd 's ochtends heen.

Bedankt, Marleen, voor deze mooie plekjes die ik alleen waarschijnlijk niet zou gevonden hebben!

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause