Fietstocht 2023: Villa Ducal - Osuna

2 maart: Villa Ducal in Osuna
Donderdagavond belandde ik nietsvermoedend in Osuna omdat ik daar een goedkope hostal had gevonden.
Wat een verrassing! Osuna is een prachtig bewaard historisch stadje met veel barokke pareltjes, pittoreske straatjes met nagelwitte huizen, gezellige pleintjes en — heel aangenaam — (nog) niet platgelopen door toeristen. Eigenlijk was ik beter eerst hier beland om na de rust van O Sel Ling weer aan de drukte te wennen, in plaats van meteen in het drukke Granada.
Aangezien het hier pas rond 19:30 donker wordt, had ik nog tijd om een korte wandeling door de oude stad te maken.

Image
Osuna

Eerst passeerde ik langs de ‘Pósito Municipal’, een publieke graanopslagplaats. Nauwelijks 100m daar vandaan bevindt zich de Iglesia Santo Domingo. Die was open en ik kon binnen even een kijkje nemen. Opnieuw veel goudversieringen, maar toch iets soberder dan in andere kerken.
Dan ging het wat bergop, via het Convento de Descalzos naar het Monasterio en de Plaza de la Encarnación en het imposante Museo de Arte Sacro bovenop de heuveltop, van waarop je weidse stadspanorama’s te zien kreeg. Bovendien veranderde tijdens het ‘oranje uur’ de witte kalk van de huizen in zacht oranje.

Achter het museum zag ik de eveneens in zacht-oranje getooide toren van de oude universiteit uit de 16de eeuw. In de patio hing een knappe posterreeks ter promotie van orgaandonatie.
Toen ik terug afdaalde naar de Plaza Mayor in het stadscentrum begon het te schemeren. Er restte me nog net voldoende licht om het stadsplein en de Iglesia/Convento de la Concepción kerk (16de eeuw)  te fotograferen.
En dan was het tijd voor een warme hap.

 

Alle foto's van Osuna

 

China verwoest de Tibetaanse cultuur en traditie in Tibet. Die kan enkel overleven via Tibetaanse kloosters in het buitenland.  Ik fiets voor het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, India. Help de Tibetanen in ballingschap hun bedreigde cultuur te bewaren met een gift via de donatiepagina https://www.reachoutforacause.org/ik-help of via een gewone bankoverschrijving op rek nr BE63 8918 7405 7108 van Reach Out vzw met vermelding 'Tibet'

Dank - Thuk ye she

Alle #cyclingfortibet etappes tot vandaag: https://www.komoot.nl/.../-cycling-for-tibet-summer-2022

#CostaBlanca #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause