Fietstocht 2022: Reparatie Helinox Stoeltje

Zondag 21 nov: Órgiva

Zondagavond was ik, na vijf jaar intensief gebruik, door mijn lichtgewicht (0,5 kg) Helinox stoeltje gezakt. De steunstaaf was vlak bij de hechting afgebroken. Vanuit mijn winterverblijfplaats O Sel Ling zou ik er een nieuw kunnen bestellen, maar ik wilde eerst nog een reparatiepoging ondernemen. Met een tussenstukje van de juiste dikte zouden de twee uiteinden volgens mij weer aan elkaar gezet kunnen worden. Er zaten echter een aantal klinknageltjes in de weg die ik niet verwijderd kreeg.

Aan de receptie van de camping kwam ik vanochtend een werkman tegen met een bestelwagen vol gereedschap. Ik vroeg of hij het geschikte materiaal bij had om de klus te klaren. Hij gaf me het adres van zijn atelier in het dorp en zei me tegen 16 uur langs te komen.

Op het afgesproken tijdstip bood ik me aan bij de 'Taller de Carpintería Metálica Juan Antonio'. Juan, de oudere man van 's ochtends, was er nog niet, maar Juan-junior hielp me verder. Het is een tweemanszaak van vader en zoon die beiden Juan heten.

Na redelijk wat gepuzzel met mogelijke verbindingsstukjes zaagde Juan-junior er eentje van 14 mm op de juiste maat. Eigenlijk hadden we er eentje van 15 mm doorsnede nodig, maar die maat bestaat niet. Daarom fixeerde hij het tussenstukje aan beide zijden met klinknageltjes, want als er speling zou opzitten, zou het onstabiel zijn en snel terug afbreken. In totaal was Juan er 40 minuten mee zoet. Hij vroeg 10 euro, maar ik was zo blij dat mijn stoeltje duurzaam gerepareerd was, dat ik niets terugvroeg op een briefje van twintig. Zo'n snelle en degelijke service verdient wel enkele pintjes drinkgeld, vond ik.

#lievemensen #vakmanschap #CarpinteríaMetálica #artisans #atisanship #artesano #ijzersmid #herrero

#cyclingforTibet #campinglife