Fietstocht 2022: Valencia - Nagarjuna meditatiecentrum

24-26 okt: Nagarjuna - Valencia:

In Valencia woonde ik drie activiteiten bij van het Boeddhistisch studie- en meditatiecentrum Nagarjuna Valencia.

Iedere maandag behalve op feestdagen geeft Ven. Paloma een les in Boeddhistische studies. Ik had het geluk een les over de Boeddhistische notie 'leegte' bij te wonen, een onderwerp dat voor westerlingen vrij moeilijk te vatten is. Het gaat over onze identificatie met een 'ik' dat we als permanent beschouwen, terwijl het dit allesbehalve is. Ons ik is een constante flux van verandering en het is vergankelijk, zoals alles in de fenomenale wereld dit is. Die valse identificatie geeft aanleiding tot vele emoties, sensaties en handelingen die onszelf en ook anderen ongelukkig maken, zoals hebzucht, afgunst, hoogmoed enz. Dit in een notendop.

Dinsdag gaf de Tibetaanse 'lama in residence' Rev. Guese Lamsang een inleiding in 'Consejos de Corazón' (advies uit het hart). We kregen een aantal praktische richtlijnen mee over hoe we positieve hartskwaliteiten zoals liefdevolle vriendelijkheid, medeleven en medevreugde kunnen ontwikkelen en cultiveren en tegelijk negatieve emoties zoals haat, woede, jaloersheid enz. vermijden en vervangen door hun positieve tegenhangers. Zodat we ons zelf, samen met andere levende wezens waarmee we te maken krijgen, gelukkiger in ons vel gaan voelen.

Woensdag begeleidde Directeur Steve Milton een meditatiesessie van 1 uur die bestond uit 25 minuten ademhalingsmeditatie en 25 minuten meditatie op liefdevolle vriendelijkheid.

Het Nagarjuna Valencia Centrum biedt een ruime waaier aan activiteiten en leringen aan, zowel voor beginners als gevorderden en Boeddhisten en niet-Boeddhisten. Wie Spaans begrijpt kan sommige lessen of cursussen ook online volgen via het 'Ciber gompa' (cyber meditatiehall) aanbod.

Het centrum is gevestigd op wandelafstand van het stadscentrum, op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in Av. Amado Granell Mesado 43 | Pta. 2 | 46006 Valencia.

Meer info over hun werking: https://nagarjunavalencia.com/

Alle foto's van Nagarjuna

 

#focusontibet #mahayanabuddhism #Mahayana #buddhisminSpain #cyclingforTibet #KeepTibetCultureAlive #reachoutforTibet #humanrightsforall #SaveTibet #FreeTibet

Klik op een van onderstaande links voor meer info: 
International Campaign for Tibet Europe - Freedom for Tibet - Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Lights on Tibet - TibetNews - Free Tibet - Tibetan Community in Belgium - Reach Out for a Cause