Overnachten bij Paulo en zijn dochter Inez

11 april: Op weg van Castelo de Vide naar Salorino ontmoette ik Antonio Marques, die me het telefoonnummer van zijn vriend Paulo Cristóvão in Salorino gaf om me te helpen betaalbare accommodatie te vinden in dat dorp .
Toen ik in Salorino aankwam en Paulo belde, vertelde hij me dat hij een logeerkamer had waar ik mocht overnachten. Hij woont op een boerderij in de Muletas finca (landgoed), ongeveer 7 kilometer van Salorino en 3 kilometer van de hoofdweg N-521.
Paulo is verantwoordelijk voor een grote veehouderij met een paar honderd varkens, koeien en enkele paarden. Gelukkig is het een extensief boerenbedrijf: alle dieren lopen vrolijk en vrij rond in de uitgestrekte velden rondom de boerderij.
Paulo houdt van dieren: hij heeft een kat en twee honden: een border collie die hem helpt met de dieren en Spike, een energieke Dalmatiër van nog maar een paar maanden oud die alles 'steelt' wat niet is opgeborgen. Ze kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en rennen vrij het huis in en uit. Ze leven in een dierenparadijs...
Over een manus van alles gesproken: Paulo is er één!
Als teenager ging hij naar België en werkte enkele jaren op een fokkerij van springpaarden in de buurt van Brugge; hij deed vrijwilligerswerk bij de brandweer en ambulanciers van Marvao, werkte in een hotel en werkte in de bouw. En ik heb ervaren dat hij ook een goede kok is!

Heel erg bedankt voor je gastvrijheid en lekker eten, Paulo Cristóvão! Een vermoeiende fietsdag kan niet beter eindigen.

#lovelypeople #nicepeople #niceencounters #cyclinginspain #womensolocyclists #cyclingforTibet #reachoutfortibet

Ik fiets om Tibetanen in ballingschap te helpen hun cultuur en religie te behouden, die China in Tibet zelf aan het vernietigen is. Ik zamel geld in voor het Tashi Lhunpo klooster India in Bylakuppe. Giften zijn welkom op de donatiepagina van https://www.reachoutforacause.org/ik-help, of via een rechtstreekse overschrijving op IBAN BE63 8918 7405 7108 van Reach Out NGO met 'Tibet' als mededeling.