Rond België 2020: Claude - Bellignies

8 aug: Monsieur Claude Vandeputte in Camping Municipal de Bellignies

Na de botte afwijzing door camping La Jonquière in Hon-Hergies begaf ik me naar de camping municipal van Bellignies, aan de oevers van het pittoreske riviertje l'Hogneau.

Er was geen receptie, aan het sanitair gebouw hing een briefje dat men moest aanmelden bij plaats 58, het vakantieverblijf van Monsieur Claude en zijn echtgenote. Hij fungeert al twee jaar als vrijwillig receptionist voor de gemeente, en hij doet dit met hart en ziel. Het vaste campingtarief per 'emplacement' is 15 euro.

Omdat het op het vervolg van mijn route moeilijk is 's zondags aan eten te geraken en er in dit dorp een restaurantje is, besliste ik twee nachten te blijven. Maandag staat er een trek van ruim 22 km op de agenda. Zodoende zal ik goed uitgerust zijn om extra vroeg (4 uur? 😲) te kunnen vertrekken.

Toen ik me omdraaide om met hem naar een schaduwrijke kampeerplek te gaan, merkte hij mijn rugzakvlaggetje en vroeg om uitleg. Ik gaf hem een flyertje. We spraken af dat ik eerst de tent zou opstellen en dan komen betalen.

Even later, de tent stond nauwelijks overeind, kwam hij me melden dat ik de twee nachten gratis mocht kamperen. Hij had ondertussen getelefoneerd naar mevr. Druenes, Madame la Maire de Bellignies, in Gérardmer, waar ze momenteel met vakantie is. Steun van de gemeente Bellignies voor Straatverplegers vzw! Die som heb ik ondertussen al overgemaakt aan Straatverplegers, want de reiskosten draag ik zelf.

Grand merci Madame la Maire et monsieur Vandeputte.

En deze stille en ruime camping is zeker een aanrader om tot rust te komen en het natuurgebied Parc naturel régional de l'Avesnois te komen verkennen.